RENAISSANCE Q10, AMPULE

Sadržaj:

KOENZIM Q1O

ARTIČOKA

ULJE KONOPLJE

SELEN

VITAMIN C

 

*KOENZIM Q10

Jedna od najmoćnijih stvari u našem organizmu – neophodan je za održavanje svih bioloških procesa u organizmu, ucestvuje u stvaranju energije u svakoj ćeliji našeg organizma, deluje kao katalizator u procesu pretvaranja hrane u energiju, koji se događa u mitohondrijima ćelija.

Za zdravo funkcionisanje srca bitna je pravilna količina Q10. Njegov nedostatak
znatno ometa i rad drugih organa.
Klinička istraživanja pokazuju da sve više telesnih funkcija otkazuje sa 25% deficita Q10. Ako je nedostatak veći od 75% dolazi do ozbiljne opasnosti funkcionisanja celog organizma jer naš organizam naprosto ne može funkcionisati bez njega.

Od svog otkrića, koenzim Q10 se uspešno koristi kao dodatak lečenju mnogih kardiovaskularnih bolesti poput: aritmije, visokog krvnog pritiska, angine pektoris, arterioskleroze te kao prevencija srčanog i moždanog udara. Isto tako istraživanja su dokazala da ovaj prirodni sastojak usporava razvoj Parkinsove bolesti za čak 40%.

Koenzim Q10 daje podršku i našem imunitetu jer radi na ćelijskom nivou, pružajući pomoć ćelijama koje su odgovorne za prepoznavanje i uništavanje patogenih virusa I bakterija. Isto tako pokazao je i vrlo dobre rezultate u borbi protiv infekcija.

Koenzim Q10 se koristi i kao pomoćna terapija za dijabetičku neuropatiju jer predstavlja niskorizičnu terapiju s visokom uspešnosti u prevenciji ili liječenju dijabetičke neuropatije.

Osim gore navedenih bolesti, Q10 pokazao je značajno delovanje na: alergije, Alzheimerovu bolest, hronični umor, migrene.

*ARTIČOKA

Artičoka ima malu energetsku vrednost i gotovo zanemarljive količine belančevina i masnoće, ali zato je izrazito bogata mineralima (kalijum, fosfor, kalcijum, mangan, magnezijum i sumpor), vitaminima (provitamin A, vitamini grupe B i C ).

Reguliše holesterol u krvi,

podstiče sagorevanje masnoća,

poboljšava varenje i rasterećuje jetru,

podstiče rad bubrega,

suzbija crevne infekcije i smanjuje količinu uree u krvi. Korisna je i dijabetičarima jer je siromašna šećerima.

*ULJE KONOPLJE

Ulje je bogato omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, koje ulaze u sastav naših ćelija, posebno ćelija mozga. Međutim, ono što je ključno za konopljino ulje jeste to što su u njemu omega 3 i omega 6 kiseline u idealnom odnosu .

Sadrži i gama-linoleinsku masnu kiselinu, koja je jako važan saveznik u borbi protiv autoimunih bolesti i ima protivupalno dejstvo.

Ima najbolji odnos esencijalnih masnih kiselina, i to prema zvaničnom stavu Svetske zdravstvene organizacije. Ima najviše gamalinoleinske kiseline od svih jestivih ulja, do 4 odsto.

U praksi se najbolje pokazalo konopljino ulje kao:

* lek za srce i ceo kardiovaskularni sistem,

*mozak i nervni sistem,

*smanjuje holesterol,

*sprečava i leči svaku vrstu upale u organizmu

Ono po čemu se ovaj prirodni proizvod posebno ističe jeste što se efikasno pokazao protiv raka i malignih bolesti.

*SELEN

Ovaj mikroelement ima brojne funkcije u telu, a njegov manjak može biti povezan sa srčanim oboljenima, smanjenom funkcijom štitne žlezde i oslabljenim imunitetom.

Neophodan je ljudskom telu za obavljanje životnih funkcija.

Sprečava formiranje malignih ćelija u organizmu. Značajan u regulisanju nivoa hormona, utiče na smanjenje infekcija, prevencija protiv artritisa.

*VITAMIN C

Od svih vitamina je najjači kao oksidans, a pomaže pri apsorpciji gvožđa i formiranju kolagena. Kao jak antioksidans, vitamin C ima specifičan značaj u jačanju imuniteta i borbi protiv virusa, bakterija, infekcija i drugih bolesti. Nedostatak vitamina C u organizmu odlikuje se padom imuniteta i sledećim simptomima: umor, smanjenje telesne težine, krvarenje desni, pojava modrica, sporo zarastanje rana, podložnost prehladama i čestim infekcijama, sporo zarastanje preloma.